Excursies

  • Fietstochten ’t Gooi, bijzondere fietstochten in de maanden mei tot en met september onder begeleiding van vrijwilligers van Fietsgilde ’t Gooi (www.fietsgilde.nl). Gedurende de tocht wordt een aantal keren gestopt en vertelt de gids verhalen over de geschiedenis van het gebied, de cultuur en de natuur. Deelnemen aan een fietstocht kost € 3,- per persoon. Dagtochten (DT) starten om 10.00 uur, einde rond 15.30 uur, circa 35 km. Middagtochten (MT) starten om 13.30 uur en duren tot ongeveer 16.00 uur, circa 17 km. Voor het schema 2018 zie Fietstochten Fietsgilde 2018.
  • Wandeling Laarder Wasmeer, een wandeling door het afgesloten deel van het Laarder Wasmeer onder leiding van een natuurgids van het IVN (Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid) Gooi en Omstreken. Dit bijzondere natuurterrein van het Goois Natuurreservaat is gedurende enkele jaren volledig afgesloten geweest voor publiek. In de vorige eeuw is het gebied gebruikt om afvalwater op te lozen. Het is toen ernstig vervuild geraakt. Na een grootscheepse sanering is het Laarder Wasmeer elke derde zondagochtend van de maand onder leiding van IVN-gidsen weer te bezoeken. Deze gidsen kennen het terrein met de achtergronden en de ontwikkelingen. Vertrek om 10:00 uur bij theehuis Het Bluk aan de Zuiderheide in Laren. Voor nadere informatie, kosten en inschrijving zie www.ivn.nl/afdeling/gooi-en-omstreken.
  • Wandeling Zuiderheide, een ‘geo’-wandeling over de Zuiderheide onder begeleiding van een gids. Deze wandeling duurt circa anderhalf uur en vindt elke laatste zondag van de maand plaats om 14:00 uur (tenzij slecht weer of minder dan 5 deelnemers). Aanmelding uiterlijk 1 week vóór de geplande wandeling bij Mw. Gerda Bouman via het mailadres hobbesbouman@gmail.com.